NMgroenontwerp

Eten uit eigen tuin

Een siertuin en moestuin met elkaar combineren.

Het hebben van een moestuin is erg leuk. Je kunt je eigen eten verbouwen op een manier waarvan je zeker weet dat er geen bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt en het is daarnaast ook nog eens erg dankbaar om te doen. Je bent trots als je je eerste boontjes kunt plukken of wanneer de eerste aardbeien zichtbaar zijn. Niks smaakt lekkerder dan de groenten en fruit uit eigen tuin!

Maar niet iedereen heeft ruimte voor een moestuin. Je kunt je gehele achtertuin opofferen en hier een moestuin van maken maar wat je ook kunt doen, is tussen de vaste planten en struiken groenten en fruit zaaien en planten. Hiermee combineer je een siertuin met een moestuin! Het ziet er leuk uit en het is ook nog eens goed voor al het leven in je tuin.

Voorbeelden van combinatie moestuin en siertuin is fruitbomen in je tuin aanplanten. Appels, peren, kersen, pruimen, ze kunnen prima groeien tussen de siergrassen, verbena en de hortensia. Ook bloeien fruitbomen prachtig in het voorjaar en in de zomer en herfst heb je heerlijke vruchten. Ook rode bessen, frambozen en aardbeien kun je erg goed combineren in je borders.

Pluksla, snijbiet, kool, noem het maar, je kunt ze prima kwijt in je border en het staat ook nog eens leuk door de verschillende kleuren die het loof heeft. Wanneer je het graag wat overzichtelijker wilt houden, kun je ook potten of bakken in je tuin gebruiken en deze met groenten en fruit vullen. Aardbeien doen het prima in een pot, ook aardappelen kun je goed in een bak poten. Zorg er wel voor dat de bak dan voldoende diep is en dat er gaten in de bodem zitten zodat het overtollige water er uit kan lopen.

Kortom, geen reden om niet uit je eigen tuin te kunnen eten wanneer je geen moestuin bezit. Iedereen met een stukje grond of een terras kan zijn eigen groente of fruit verbouwen en heerlijk en gezond eten uit eigen tuin!

Deel deze blogpost

Uien uit eigen tuin

Meer lezen