NMgroenontwerp

Impressie

enkele voorbeelden… 

(kijk ook op ‘nmgroenontwerp’ op Instagram voor meer inspiratie)

Een moderne stadstuin

150 m2 – geschakelde nieuwbouwwoning

De bewoners van deze moderne stadswoning wilden graag een tuin waarin je kunt leven. Een mediterrane en natuurlijke sfeer waarbij je de woonkamer doortrekt naar buiten. Een tuin met gezellige zitjes, een plek om met vrienden te zitten en een plek om lekker te loungen. 

In de tuin zijn strakke, rechte vormen gecombineerd met natuurlijke beplanting. De beplanting is uniform met een paar signaalkleuren waardoor je eenheid en rust in de tuin bewaard.

De verharding in de tuin is rechtlijnig, strak en gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen in frisse, lichte tinten waardoor een vrolijk en zonnig gevoel gecreëerd wordt.

Cottage stijl
Tuinontwerp NMgroenontwerp
Natuurlijke border

Landelijke en natuurlijke uitstraling

5000 m2 – woonboerderij

De bewoners van deze prachtige woonboerderij wilden graag de bestaande tuin aangepast hebben naar een moderne tuin met een landelijke en natuurlijke uitstraling.

De bomen en grote heesters hebben we waar mogelijk behouden. Het achtererf is opnieuw vormgegeven met ruimte voor parkeren en verharde paden naar de verschillende bijgebouwen. De bestaande klinkers zijn allemaal hergebruikt in de bestrating.

De grote terrassen zijn gemaakt van schellevis tegels van 1 x 1m wat een mooi strak en ruimtelijk effect geeft.  Langs de randen van de terrassen vind je borders gevuld met vaste planten en siergrassen afgewisseld met kleurige bloeiers in zachte kleuren. De verschillende kleurtinten van de bloemen en de bladvormen in de beplanting zorgen voor variatie en diepte in de tuin. 

Een weelderige cottage tuin

75 m2 – tussenwoning

Vraag van de bewoners was om van een relatief kleine achtertuin een gezellig paradijsje te maken vol met bloeiende en geurende bloemen, rozen, goed gevulde borders afgewisseld met gezellige zitjes. 

Direct bij de achterdeur is een groot terras gecreëerd om heerlijk te zitten en te eten. Het terras ligt verhoogd waardoor je via een trapje de rest van de tuin inloopt. Het pad loopt naar een achterterras gelegen in de zon waar je gezellig kunt zitten met vrienden en kunt borrelen. De zijkanten van het pad zijn omsloten door brede borders gevuld met weelderig bloeiende vaste planten en vrolijk kleurende een- en tweejarige bloemen. Een appelboom in de border zorgt voor hoogte en diepte en geeft een focuspunt in de tuin.  

Anemonen