NMgroenontwerp

Ontwerp

PRAKTISCHE informatie over tuinontwerp, beplantingsplannen en tuinadvies

Tuinontwerp

Een tuin laten ontwerpen is een belangrijke stap in het realiseren van een droom. Belangrijk is het dat je een ontwerper vindt die je smaak en stijl helemaal begrijpt. Ik zal daarom altijd eerst langskomen om kennis te maken en te bespreken wat de wensen en mogelijkheden zijn. Dit gesprek is vrijblijvend en gratis. Mijn stijl is luchtige tuinen met veel groen en bloemen afgewisseld met duidelijke lijnen zodat je structuur en overzicht houdt. Ik maak gebruik van veel natuurlijke materialen en creëer een heerlijke plek om in te verblijven en te genieten, voor het hele gezin.

Als de opdracht gegeven is ga ik alles inmeten en de omgeving, grond, zon, schaduw, afwatering bekijken en maak ik op basis van alle informatie een voorlopig ontwerp. Dit voorlopige ontwerp gaan we samen bespreken. Bij enkele veranderingen zal ik het voorlopige ontwerp eenmalig aanpassen, na directe goedkeuring van het voorlopige ontwerp volgt gelijk een technische tekening, beplantingsplan en plantenbestellijst. Bij het beplantingsplan zal ik richtlijnen meegeven over de verzorging van de planten zodat je voor lange tijd van je tuin kunt genieten.

Indicatie van de kosten zijn (afhankelijk van complexiteit van de opdracht):

Afmetingentuinontwerp tot 100 m2tuinontwerp 100-250 m2tuinontwerp 250-500 m2tuinontwerp 500 m2 of meer
TuinontwerpEur 400-600Eur 600-900Eur 900-1100vanaf 1100
Beplantingsplan50% van ontwerpprijs50% van ontwerpprijs50% van ontwerpprijs50% van ontwerpprijs
AfmetingenTuinontwerpBeplantingsplan
Kleine tuin tot 100 m2Eur 400-60050% van ontwerpprijs
Middelgrote 100-250 m2Eur 600-90050% van ontwerpprijs
Grote tuin 250-500 m2Eur 900-110050% van ontwerpprijs
500 m2 of meervanaf 110050% van ontwerpprijs

Bovenstaande prijzen zijn inclusief uurloon en btw. 

Tuinontwerp is incl. voorlopig ontwerp, 2d tekening op schaal, 3d tekening, definitief ontwerp. Beplantingsplan is incl. plantenbestellijst en onderhoudsrichtlijnen.

Beplantingsplan

Wil je geen tuinontwerp hebben maar alleen een plan voor de beplanting in je tuin of een gedeelte van de tuin dan maak ik dit graag voor je. Ik hou van weelderige beplanting, veel bloemen en siergrassen zodat een luchtig geheel ontstaat. Ik kan langskomen om je wensen te bespreken maar het kan ook via de mail. Het beplantingsplan stem ik af op je smaak en wensen en bij het plan maak ik een plantenbestellijst die je aan een kweker kunt geven zodat je exact de juiste planten geleverd krijgt. Of we gaan samen aan de slag en planten ook samen de planten in de borders. Ook zal ik richtlijnen meegeven over de verzorging van de planten zodat de beplanting voor langere tijd mooi blijft. De kosten zijn afhankelijk van het oppervlakte en staan onder het kopje ’tuinontwerp’ omschreven.

Tuinadvies

Wil je alleen een kort en snel advies over de inrichting van je tuin, over het onderhoud of heb je een probleem waar je tegen aan loopt maar niet weet hoe dit op te lossen, dan is dit ook mogelijk. Ik kan bij je langskomen of we hebben contact via telefoon of internet en samen kijken we naar wat de vraag is en welke oplossingen hiervoor mogelijk zijn. De kosten hiervoor zijn verbonden aan een vast uurtarief van Eur 75,-  incl. btw met eventueel voorrijkosten als het om een locatiebezoek gaat, obv Eur 0,19 per km.

Vingerhoedskruid