NMgroenontwerp

Ontwerp

PRAKTISCHE informatie over tuinontwerp, beplantingsplannen en tuinadvies

Tuinontwerp

Een tuin laten ontwerpen is een grote stap in het realiseren van een droom. Belangrijk is het dat je een ontwerper vindt die je smaak en stijl helemaal begrijpt. Ik zal daarom altijd eerst langskomen om kennis te maken en te bespreken wat de wensen en mogelijkheden zijn. Dit gesprek is vrijblijvend en gratis. Buiten een straal van 25 km rondom Barchem reken ik € 0,21 per km reiskosten, deze komen te vervallen wanneer de opdracht doorgaat.

Mijn stijl is luchtige tuinen met veel groen en bloemen afgewisseld met duidelijke lijnen zodat je structuur en overzicht houdt. Ik maak gebruik van veel natuurlijke, eigentijdse materialen en creëer een gezellige plek om in te verblijven en te genieten, voor het hele gezin.

Als de opdracht gegeven is ga ik alles inmeten (tenzij de maten bekend zijn) en de omgeving, grond, zon, schaduw, afwatering bekijken en maak ik op basis van alle informatie een voorlopig ontwerp. Dit voorlopige ontwerp gaan we samen bespreken. Bij enkele veranderingen zal ik het voorlopige ontwerp eenmalig aanpassen, na directe goedkeuring van het voorlopige ontwerp volgt gelijk een technische tekening, beplantingsplan en plantenbestellijst. Bij het beplantingsplan zal ik richtlijnen meegeven over de verzorging van de planten zodat je voor lange tijd van je tuin kunt genieten.

Indicatie van de kosten zijn (afhankelijk van complexiteit van de opdracht):

Afmetingen tot 100 m2 100-250 m2 250-500 m2 500 m2 of meer
TuinontwerpEur 600-900Eur 900-1200Eur 1200-1500vanaf 1500
Beplantingsplan50% van ontwerpprijs50% van ontwerpprijs50% van ontwerpprijs50% van ontwerpprijs
AfmetingenTuinontwerpBeplantingsplan
tot 100 m2Eur 600-90050% van ontwerpprijs
tot 100-250 m2Eur 900-120050% van ontwerpprijs
tot 250-500 m2Eur 1200-150050% van ontwerpprijs
500 m2 of meerEur vanaf 150050% van ontwerpprijs

Bovenstaande prijzen zijn inclusief uurloon en btw. 

Tuinontwerp is incl. voorlopig ontwerp, 2d tekening op schaal met afmetingen, 3d tekening, definitief ontwerp. Beplantingsplan is incl. plantenbestellijst en onderhoudsrichtlijnen.

Schetsservice (online)

Het is ook mogelijk een ‘basis-ontwerp‘ te laten maken wanneer je op korte termijn een werkbaar ontwerp nodig hebt. Dit proces verloopt geheel online (dus zonder locatiebezoek) waar ik obv een uitvoerig online vragenformulier en door jou aangeleverde foto’s en/of video direct aan de slag ga en je binnen 2-3 weken een 2D tuinontwerp op schaal ontvangt met maten, een moodboard voor het sfeerbeeld en suggesties voor materialen en beplanting. De kosten hiervoor zijn lager en komen op 2/3 van de hierboven genoemde prijzen voor een tuinontwerp. 

Bij behoefte aan vragen of bij onduidelijkheden, stuur mij gerust een mailtje of bel even zodat ik alles goed aan je kan uitleggen. Er zijn verschillende combinaties mogelijk en ik geef je graag een passende oplossing.

 

Beplantingsplan

Wil je geen tuinontwerp hebben maar alleen een plan voor de beplanting in je tuin of een gedeelte van de tuin, dan maak ik dit graag voor je. Ik maak graag gebruik van veel bloemen en siergrassen zodat een luchtig en vrolijk geheel ontstaat. Ik kan langskomen om je wensen te bespreken maar het kan ook via de mail. Het beplantingsplan stem ik af op je smaak en wensen, en bij het plan maak ik een plantenbestellijst die je aan een kweker kunt geven zodat je exact de juiste planten geleverd krijgt. Ook zal ik richtlijnen meegeven over de verzorging van de planten zodat de beplanting voor langere tijd mooi blijft. De kosten zijn afhankelijk van de oppervlakte en staan onder het kopje ’tuinontwerp’ omschreven.

Tuin 14

Tuinadvies

Wil je alleen een kort en snel advies over de inrichting van je tuin, over het onderhoud of heb je een probleem waar je tegenaan loopt maar niet weet hoe dit op te lossen, dan is dit ook mogelijk. Ik kan bij je langskomen of we hebben contact via telefoon/videobellen of mail en samen kijken we naar wat de vraag is en welke oplossingen hiervoor mogelijk zijn. Aan het eind van het adviesgesprek zet ik al het besprokene nog een keer voor je op de mail zodat je alles duidelijk en overzichtelijk bij elkaar hebt. De kosten hiervoor zijn verbonden aan een vast uurtarief van Eur 75,-  (incl. btw) met reiskosten van € 0,21 per km als het om een locatiebezoek buiten een straal van 25 km rondom Barchem gaat.

Kleurrijke border