NMgroenontwerp

Over

over NMgroenontwerp

NMgroenontwerp is een tuinontwerpbureau gelegen in Barchem (Gelderland) dat door heel Nederland tuinen ontwerpt. Tuinontwerper is Nina Mulder en zij ontwerpt vanuit een duurzame gedachte waarbij natuurlijke beplanting en veel bloemen de hoofdtoon voeren. 

Duurzaamheid en biodiversiteit zijn termen die je steeds vaker tegenkomt. En terecht! Het Nederlandse groen is doorgeslagen naar gestructureerdheid en netheid. Veel mensen hebben veel steen en weinig groen in hun tuin. Dit is niet alleen jammer omdat planten zo mooi zijn en je tuin gezellig maken maar het is ook belangrijk voor ons klimaat om meer groen in onze tuinen te hebben. 

NMgroenontwerp richt tuinen zo in dat ze praktisch en gezellig zijn! Heerlijk om in te verblijven maar daarnaast ook gericht op biodiversiteit en duurzaamheid. Een droomtuin voor jezelf en de natuur!  Dit betekent dat de beplanting afgestemd wordt op het creëren van biodiversiteit en daarnaast gebruik gemaakt wordt van op duurzame wijze geproduceerde materialen of daar waar mogelijk zoveel mogelijk materialen hergebruikt worden. Dit is niet alleen goed voor het klimaat maar ook voor je portemonnee! Heerlijk toch!

Portret Nina Mulder

over Nina

Ik ben Nina Mulder en ik ben opgegroeid in het buitengebied van Friesland. Als kind was ik al veel buiten en kon ik urenlang rondzwerven door weilanden en bossen. Mijn ouders hadden altijd veel aandacht voor natuur en planten en we hadden dan ook een grote tuin in Engelse cottagestijl met een grote moestuin waarvan wij het gehele jaar aten. Tuinieren is me dus met de paplepel ingegoten!

De theoretische basis heb ik verkregen via de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting aan Hogeschool Larenstein in Velp. Hier voelde ik mij gelijk op mijn plek. Ik heb daar geleerd om landschappen te analyseren, een visie en ontwerp op te stellen en alle ideeën gestructureerd en creatief uit te werken in een ontwerp- en beplantingsplan. Ook heb ik vele planten leren kennen, uitheemse maar ook inheemse soorten. 

Ik heb zelf meerdere tuinen gehad en deze altijd direct volledig omgegooid en ingericht naar mijn smaak. Hoe leuk om te doen, en hoe leerzaam! Hiermee heb ik veel praktijkkennis opgebouwd. Ik ben verhuisd naar een woonboerderij in de Achterhoek met 10.000 m2 eigen grond en hier kan ik al mijn creativiteit kwijt. Ook hier heb ik alles omgegooid en volledig naar eigen ontwerp ingericht. Ik ben iedere dag bezig met nieuwe planten ontdekken en nieuwe ideeën uitwerken waarbij ik mijn eigen tuin gebruik als proeftuin. Tuinontwerpen is voor mij een creatieve uitdaging die iedere dag weer nieuwe inspiratie oplevert.